Om oss


Tatanka Parts drivs idag av Claes som är grundare till företaget och hans dotter Sofia.
Claes har över 40 års erfarenhet av dessa bilar. Och fick därför frågan att ta över reservdelslagret från Volvo 2009. Detta blev en succé och vi har kunnat tillgodose kunder över hela världen med reservdelar. 2013 började även Sofia arbeta deltid, och jobbar nu så gott som heltid. Med vårt gedigna varulager med reservdelar kan vi erbjuda högklassig support och ett brett utbud.
Vi har ca 60.000 artiklar i lager. Dock inte på vår hemsida. Men vi jobbar på att får ut så mycket som möjligt. Allt ifrån originaldelar (NOS), begagnat till en omfattande nytillverkning. Vårt mål är att kunna tillgodose alla med de delar ni behöver. För att ni ska kunna ha bilarna rullande och säkra.
Många utav delarna är svåra och ibland omöjliga att få tag i. Främst på grund av att nyproduktion oftast kräver en stor kvantitet. Och det blir ibland svårt att motivera. Men vi gör vårt bästa.
När tillfälle dyker upp köper vi även bilar för att demontera, om de inte är i sådant skick att det går att fräscha upp och sälja vidare.

Lite kuriosa om Claes och Sofia

Claes har vi flera tillfällen varit en av deltagarna i Paris Dakar. Tillsammans med ett dansk/svenskt team. I första hand som projektansvarig i bygget av själva bilen. Första gången var 1989 med en Volvo 303 Då de under dansk flagg tog sig i mål på ett av de längsta Dakar tävlingarna. Sedan några år senare 2003-2005, återigen under dansk flagg, med en ombyggd Volvo xc70. Där chassit kom från en Volvo 303.

Sofia däremot är helt novis när det gäller dessa bilar. Men hon börjar sakta men säkert lära sig vart delarna som beställs ska sitta på bilen och hur det fungerar. Försöker att se mönstret i era beställningar, för att se om det kanske behöver kompletteras eller kanske köpas en motsvarande del. Sofia försöker ta över mer och mer så att Claes kan åka på husvagnssemester med sin fru. När Sofia inte är på jobbet, tar hon även hand om logistiken hemma med familjen. Men sitter helst i soffan och stickar eller är ute i landet och odlar. Hon planeras att bli delägare inom kort.    

Mats är Claes bror och ovärderlig i verkstaden. Han är hos oss tre dagar i veckan, för att resten av veckan hinna leka med sina egna bilar hemma i garaget. Delar med sig av många roliga historier från när dom var unga och gjorde massa hyss tillsammans. 

Vi har även en kille som hjälper oss vid behov.

Roger som kommer när tjälen är i backen och grävmaskinen står stilla. Han är en klippa på att skruva isär bilar och har ett öga för problemlösningar. Han är otroligt duktig när det gäller specialbyggnationer inom motorsport. Såsom Challange och Trophy.

Tillsammans är vi ett grymt team som kompletterar varandra.  


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.